Grunnkurs i seiling


Kurset, som også kan holdes som et rent jentekurs om ønskelig, bygger på at deltakerne bør ha tatt båtførerprøven, uten at det er noen absolutt forutsetning. Navigasjonen fra båtførerprøven blir satt ut i praksis gjennom å ta ut kurser på kartet og forstå informasjonen på kartplotteren. Videre får deltakerne styre båten, være med og sette seil og trimme seilene i de vindforholdene kurset går i. Deltakerne lærer hvordan seilene trimmes i alle vindretninger og vindstyrker.


Tider:

Kurset starter hvis vi ikke blir enige om andre tider fredag kl. 17  og går til ca. solnedgang på fredagen. Så fortsetter det lørdag og søndag fra kl 11 til ca. kl. 17. Men det er også mulig å avtale andre dager og tider.

Jeg har ikke satt opp noen bestemte kurshelger for denne våren, men setter dem om i samråd med deltakere som melder seg.  


Kurset omfatter også det de fleste nybegynnere oppfatter som mest utfordrende, nemlig havnemanøvrering. Alle deltakerne skal legge båten til kai og føre den fra kai, og alle skal bakke inn i en fortøyningsbås. Vi gjennomfører også ankring, hvis tiden strekker til både på svai og med akterfortøyning ute og tau i land fra baugen.


Og når alle er slitne av styring og seiltrim, skal vi "slappe av" med knop og stikk. Dere skal ha lært 4-5 viktige knuter og hvor de anvendes før vi er ferdige med helgen eller kursdagene om det er andre kursdager. 


Sikkerhet og hensynsfull atferd er et tema som er gjennomgående under hele kurset.


Videregående seilkurs


På videregående kurs skal deltakerne i utgangspunktet flytte om bord i båten fredag kl. 17 og bo der til søndag ettermiddag. Kursdeltakerne får ansvaret for å utstyre båten med mat og annet utstyr for seilasen. I tillegg til mengdetrening i programmet for begynnerkurset, omfatter dette kurset nattseiling med navigering etter fyrlykter, og planlegging av en noe lengre seilas når det gjelder både kurser og beregning av medgått tid.


Krav til deltakerne: Bestått båtførerprøve og noe erfaring som seiler, eller har deltatt på nybegynnerkurs. Videregående kurs kan også betraktes som ICC-utsjekk i noen tilfeller.


Priser:


Grunnkurs: Pris. pr. deltaker er NOK 3.800 inkludert kursmateriell/administrasjon.


Kurs for viderekomne: Pris pr. deltaker er NOK 4.800 inkludert kursmateriell/administrasjon. Deltakerne provianterer og utstyrer båten for helgen som en del av kurset. Eventuell ICC-avgift kommer i tillegg.


ICC-utsjekk: Kontakt Båtskolen Poseidon med epost: jan@baatskolen.no. Pris kr. 5200 for utsjekk for seilbåt (som også gjelder motorbåt!), alt inkludert. Bestått utsjekk kvalifiserer, sammen med båtførersertifikat eller tilsvarende, til at man kan søke om et EU-godkjent ICC-sertifikat med bilde.


Hvis det ikke er seilkunnskap du er ute eller, men generell båtførerkompetanse og eventuelt D5L eller D5LA-sertifikat, så er Båtskolen Poseidon rett sted å henvende seg. 


 Kurskalender for 2024:


Ta kontakt på mobil 480 24 312 eller epost arion@seilgleder.no hvis du er interessert i å delta på et kurs.  Jeg har foreløpig ikke satt opp noen spesifikke helger, men er til disposisjon for seilkurs og ICC-utsjekk i april, mai og sikkert i juni også. 



Alle kursene kan gjennomføres som rene jentekurs, familiekurs eller som kurs for viderekomne om ønsket. Det bør være minst 3 og ikke mer enn 6 deltakere på hvert kurs. Bare ta kontakt!


OBS: Kursavgiften er ikke endret fra i fjor.


Påmelding på epost til arion@seilgleder.no eller telefon 480 24 312. Konto for innbetaling av kursavgift: 3260.41.57241.


Seilkurs med ICC-utsjekk i Hellas eller Kroatia?


Du kan melde interesse til arion@seilgleder.no eller mobil 480 24 312.  Jeg kan også arrangere kurs i Kroatia eller Hellas. Kurset kvalifiserer til ICC-sertifikat.


Fra et seilkurs i Stavanger.

Seilkurs i Hellas byr på mye god avslapning og ikke bare tørr teori og hard drill.