Grunnkurs i seiling


Kurset, som også kan holdes som et rent jentekurs om ønskelig, bygger på at deltakerne bør ha tatt båtførerprøven, uten at det er noen absolutt forutsetning. Navigasjonen fra båtførerprøven blir satt ut i praksis gjennom å ta ut kurser på kartet og forstå informasjonen på kartplotteren. Videre får deltakerne styre båten, være med og sette seil og trimme seilene i de vindforholdene kurset går i. Deltakerne lærer hvordan seilene trimmes i alle vindretninger og vindstyrker.


Tider:

Fredag kl.  17-21                              OBS: Vær og vind gjør

Lørdag kl.  10-16                              at vi ikke alltid klarer

Søndag kl. 10-16                              å være tilbake i havn til nøyaktig tid.


Kurset omfatter også det de fleste nybegynnere oppfatter som mest utfordrende, nemlig havnemanøvrering. Alle deltakerne skal legge båten til kai og føre den fra kai, og alle skal bakke inn i en fortøyningsbås.


Og når alle er slitne av styring og seiltrim, skal vi "slappe av" med knop og stikk. Dere skal ha lært 4-5 viktige knuter og hvor de anvendes før vi er ferdige med helgen.


Sikkerhet og hensynsfull atferd er et tema som er gjennomgående under hele kurset.


Videregående seilkurs


På videregående kurs skal deltakerne flytte om bord i båten fredag kl. 17 og bo der til søndag ettermiddag. Kursdeltakerne får ansvaret for å utstyre båten med mat og annet utstyr for seilasen. I tillegg til programmet for begynnerkurset, omfatter dette kurset nattseiling med navigering etter fyrlykter, og planlegging av en noe lengre seilas når det gjelder både kurser og beregning av medgått tid.


Krav til deltakerne: Bestått båtførerprøve og noe erfaring som seiler/deltatt på nybegynnerkurs.


Priser:


Grunnkurs: Pris. pr. deltaker er NOK 3.700 inkludert kursmateriell/administrasjon.


Kurs for viderekomne: Pris pr. deltaker er NOK 4.700 inkludert kursmateriell/administrasjon. Deltakerne provianterer og utstyrer båten for helgen som en del av kurset.


ICC-utsjekk: Kontakt Båtskolen Poseidon med epost: jan@baatskolen.no. Pris kr. 4000 for utsjekk for seilbåt (og motorbåt!), alt inkludert. Bestått utsjekk kvalifiiserer, sammen med båtførersertifikat eller tilsvarende, til at man kan søke om et EU-godkjent ICC-sertifikat med bilde.


Hvis det ikke er seilkunnskap du er ute eller, men generell båtførerkompetanse og eventuelt D5L eller D5LA-sertifikat, så er Båtskolen Poseidon rett sted å henvende seg.


 

Kurskalender for 2021:


26.-28 mars                             Grunnkurs/videregående kurs

23.-25. april                              Grunnkurs/videregående kurs 

11.-13. juni                               Grunnkurs/videregående kurs

7.-29. august                           Grunnkurs/Videregående kurs


Flere kurs er foreløpig ikke satt opp, men det kan lett ordnes hvis det melder seg deltakere.


Alle kursene kan gjennomføres som rene jentekurs, familiekurs eller som kurs for viderekomne om ønsket. Om det er ønskelig, kan også andre kurshelger avtales. Det bør være minst 3 og ikke mer enn 6 deltakere på hvert kurs. Bare ta kontakt!


Påmelding på epost til arion@seilgleder.no eller telefon 480 24 312. Konto for innbetaling av kursavgift: 3206 23 54282.


Seilkurs med ICC-utsjekk i Hellas eller Kroatia til våren?

Dette bør du vurdere: Jeg kan også arrangere seilkurs i Hellas med utgangspunkt Rhodos eller Athen, eller i Kroatia, der med utgangspunkt i Sibenik nord for Split. De som deltar og har båtførerbevis og noe erfaring kan få dette kurset godkjent som utsjekk for ICC-sertifikat. Se forsiden om ICC. Kurset vil gå om bord i en båt på omkring 50 fot, og deltakerne skal bo om bord i båten en uke fra lørdag til lørdag. Prisen vil ligge rundt NOK 6000-8000 pr. deltaker pluss flyreise tur/retur og forpleining. Prisen varierer med hva slags båt som chartres. Tillegg for single lugar. Jeg har seilt i disse områdene siden 2000, og kjenner farvannene og mange av havnene godt.

Uker det er aktuelt å arrangere slike kurs vil være en uke i april, mai eller begynnelsen av juni. Eller fra midten av september. Om sommeren er det så varmt i Hellas, og så sterk vind til at det er ikke er behagelig å seile, langt mindre å arrangere seilkurs.


Seilkurs i Hellas eller Kroatia er ellers en prima måte å starte eller avslutte sommeren på. Vi får bare håpe at korona-pandemien er stoppet så det blir mulig.


Dette kurset er ideelt for par og single som ønsker å kombinere det nyttige med det behagelige. Jeg må ha med minimum seks deltakere og max 10. Det er også mulig å legge det opp slik at en i et par er kursdeltaker og den andre er medseiler - og da uten å få så mye oppmerksomhet som kursdeltakeren, og noe lavere pris.


Du kan melde interesse til arion@seilgleder.no eller ringe +47 480 24 312 for mer informasjon.
Fra et seilkurs i Stavanger.

Seilkurs i Hellas byr på mye god avslapning og ikke bare tørr teori og hard drill.